Rendhagyó történelemóra

Rendhagyó történelemóra
A középkori időutazás célja a gyermekek és fiatalok játékos tanítása, korhű eszközök használatával. Olyan szórakoztatás, amely megismerteti őket valós történelmi gyökereinkkel és eleink hagyományaival.  Egy nagyszerű vizuális történelemóra.
A rendhagyó történelemóra történelmi fegyver- és páncélbemutatóval kezdődik, melynek során korhű ruhába öltözve valódi fegyverekkel és vértekkel szemléltetjük a középkori székely harcosok, erdélyi magyarok hadi viseletét, harcmodorát és gondolkodását. Megismerik ősi szokásainkat, viseletüket, hitvilágát, eszközeiket. A különféle páncélokat (bőrvért, láncing, sisak, páncélkesztyűk, pajzsok,  stb.) a gyerekek is magukra ölthetik, illetve fontos információkat tudhatnak meg róluk, amelyek tágítják történelmi ismereteik körét. 
Az óra végén a feltett kérdésekre válaszolunk és ellenőrzésünk mellett a bemutatott eszközök (kard, lándzsa, íj, buzogány, bárd, stb.) kézbe foghatóak, illetve felpróbálásra kerülnek. Az elhangzó történelmi ismeretek mélységét és irányát a csapat érdeklődése és kora szabja meg.
További választható programelemek (a rendhagyó történelemóra mellé maximum 4 elem):
-    íjászat (ismerkedés a lőfegyverekkel, íjászkodás szalmabálára többfajta erősségű reflexíjjal, változó távolságból)
-    Csatakereszt-, és kelevézdobás (célba dobás fatáblára középkori dobófegyverrel)
-    Heraldika és címerfestés (magyar uralkodók címereit ismerik meg, illetve a népszerű mitikus állatábrázolások jelentését
-    Reneszánsz tánc oktatása, táncház (egyszerűbb körtáncok a XVI. századból)
-    Magyar és székely viselettörténet (megismerhetik a XIV-XV. század Magyar Királyságának öltözékeit, majd egy nemes hölgy fejfedőjét készítjük el) 
-    Reneszánsz édesség készítése (Mátyás király korabeli recept alapján; a csoport gondoskodik előre az alapanyagokról)
-    Középkori orvoslás és bemutatása (előadás, majd interaktív gyógyászat)
A foglalkozás időtartama: kb. 2-3 óra (illetve a létszámtól, programelemektől függ)
A foglalkozás díja: 5 RON/diák + útiköltség 
Kedvezmények: 
•    Pedagógusoknak természetesen minden egyes programelem ingyenes.
•    Másodszori meghívásnál meglepetés bemutatóval készülünk és 5 % kedvezmény!
•    Vállalunk ezen felül ppt-s előadásokat (előre megbeszélt időtartamban) osztályoknak, gyermek- és felnőtt csoportoknak egyaránt magyar és egyetemes történelemből 100 RON + útiköltség áron. A „középkori időutazás” igénylése esetén ez ingyenes opció!