Demonstrații militare

Prezentarea noastă are ca scop demonstrarea rolului grupelor de zece secuiesti, în care apare și rolul primorilor, cavalerilor și al oamenilor obișnuiți (pededeștri). Combinăm lupte cu războinici înarmați diferit. În frunte se aflau bărbați în armură grea, după acestea luptători în cămașă de zale, armură din piele și la urmă arcași în spate. Armele noastre proiectile sunt cruce de luptă, suliță scurtă și ca noutate topor din Trei Scune, care a fost excelent pentru a sparge ordinea oștii ostile. De asemenea, arătăm adevărata noastră armă ungurească-secuie, cu informații despre folosire tirului cu arc pentru a-și proteja castelele și fortificațiile. Arcașii trag su săgeți din diferite poziții.

Conform artefactelor găsite în Ținutul Secuiesc, în XIV-XV. lea au fost folosite săbii cu două mâini. Acesta este motivul pentru care considerăm că este important să prezentăm tehnicile de sabie ale codexelor contemporani. Dintr-o mișcare, au atacat și au parat folosind energiile inamicului.

În 2015 am devenit mai bogate cu cort militar din sec. XV, cu un diametru de 5 metri și înalt de 4,5 metri, și un steag cu vechea stemă secuiască. Din anul 2016, ne prezentăm cu o noutate cu simple lupte libere de mână și în viitor cu prezenterea arabaletei.

 

Participanți: 5-7 persoane

Durata: aprox. 1 oră

Dispozitive necesare: amplificator, CD player, 1 microfon (pentru narator)